Boli sme na návšteve Japonskej cukrárne. V porovnaní so Slovenskou je tu jeden rozdiel. Ponúkané sladkosti sú sezónne. To čo si môžete vychutnať dnes, už o mesiac v menu byť nemusí. Zákusky, maškrty, ovocné poháre sú vyrábané zo sezónnych plodín. V lete to je napríklad strúhaný ľad ochutený rozličnými sirupmi či krémami. Teraz na jeseň používajú fazule či jedlé gaštany. Tu je pre príklad jeden naservírovaný ovocný pohár.
Čo na ňom môžete vidieť je z vrchu: jablko, kivi, jedlý gaštan, zelená mača zmrzlina, v strede tmavohnedé pyré z fazúľ, vedľa béžové pyré z jedlých gaštanov a to biele, to je omoči. Omoči sa vyrába z uvarenej ryže, ktorá sa miesením v mažiari spracuje na lepkavé cesto. Z toho sa potom formujú nie len takéto koláčiky.
Pod tým všetkým boli ukryté ďalšie veci. Tá tmavá kocka je tiež z fazúľ, len inak spracovaných a tie priesvitné kocky sú z morských rias. Tie sú originálne takto priesvitné. Chuťovo to bolo vyvážené a ani nie moc sladké. Také akurát.
Samozrejme, ako príloha by sa k tomuto hodil zelený čaj. Ten sme však tentokrát nemali.
K príprave omoči mám pár obrázkov, tak sa k tomu možno časom vrátim.